fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Nederlandse ‘synodedeelnemer’ trekt internationaal de aandacht

KN Redactie 7 oktober 2015
image

Het echtpaar Paloni, woonachtig in bisdom Roermond, neemt op verzoek van paus Franciscus deel aan de gezinssynode als toehoorders namens de Neocatechumenale Weg.

Huilen

Foto’s van het kleine kereltje met zijn ouders in de synodezaal gingen begin deze week de wereld rond, met name via social media.

Volgens zijn ouders heeft Davide tot nu toe slechts één keer gehuild in de synodezaal. Het is onbekend welke bisschop aan het woord was toen hij moest huilen.

Mascotte

Het Amerikaanse katholieke nieuwsagentschap CNA riep Davide al uit tot officieuze mascotte van de synode.

‘Geweldige ontvangst’

Tegen de Spaanse afdeling van CNA zei Patrizia dat zij “een geweldige ontvangst” kregen van de synodesecretaris. “Ze hebben al het mogelijke gedaan om ons te helpen, en ons een goede plek in de zaal gegeven zodat we bij de baby kunnen zijn.”

Pauselijke zegen

Van paus Francicus kreeg Davide de zegen aan het begin van de synode.

“We stelden ons aan hem voor en toen zegende hij gauw Davide. Toen de paus ons kleintje zag, fleurde hij op en keek hij erg blij”, aldus Massimo tegen CNA.

Nieuwe evangelisatie

Davide is het twaalfde kind van Massimo en Patrizia Paloni. In 2004 verhuisden zij op verzoek van mgr. Wiertz vanuit Rome naar het bisdom Roermond om als vrijwilligers en als gezin de Kerk te dienen in de nieuwe evangelisatie. Sinds enkele jaren zijn zij actief als ´itinerante catechisten´. (KN/CNA)