fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

New Delhi: vijfde aanval op kerk in twee maanden tijd

KN Redactie 3 februari 2015
image

De katholieke kerk van Sint Alfonsa, gelegen in het centrum van de stad, is door onbekenden beschadigd en ontheiligd in de nacht van 1 op 2 februari. Dat bevestigt pr. Charles Irudayam aan missiepersdienst Fides. “We weten niet wie de daders zijn en wie hen ertoe heeft aangezet. Ze hebben de deur geforceerd, zijn de kerk binnengekomen en hebben die beschadigd. Ze hebben het tabernakel geopend en het Allerheiligste ontheiligd door het de grond te gooien. Wij zijn hevig ontdaan”.

Haatcampagne
De aartsbisschop van New Delhi, mgr. Anil Couto, spreekt zijn bezorgdheid uit over het groeiende aantal aanvallen op kerken in zijn stad. “Het is een reflectie van de haatcampagne van groepen die als enige doel hebben om de religieuze harmonie en de maatschappelijke rust van deze grote natie te verstoren”.

Vijfde incident
Het is de vijfde keer in twee maanden tijd dat een kerk in de Indiase hoofdstad wordt aangevallen. Het eerste incident vond op 1 december 2014 plaats, toen een kerk in brand werd gestoken. Een week later gooiden onbekenden stenen naar een kerk in het zuiden van de stad. Op 3 januari van dit jaar veroorzaakten onbekenden een brand in een kerk die een kerststal in de as legde. Op 14 januari bracht een groep mannen vernielingen aan in een andere kerk in de stad. Al in september 2014 waarschuwde de mensenrechtenorganisatie International Christian Concern (ICC) voor het gevaar van een religieuze zuivering in India.