fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Nieuwe documentaire over crisis evolutietheorie

KN Redactie 14 januari 2016
image

Natuurlijke selectie is blind voor schoonheid, want – althans volgens de evolutietheorie – sowieso een blind mechanisme. Of weerlegt schoonheid juist die eenzijdige opvatting, zoals Alfred Russel Wallace al inzag, die nota bene samen met Darwin de ontdekker was van evolutie?

Nieuwe sterke bewijzen

Dit argument staat centraal in de nieuwe internetdocumentaire The Biology of the Baroque: The Mystery of Non-Adaptive Order, mede gebaseerd op het nieuwe boek van Michael Denton Evolution. Still A Theory in Crisis dat op 26 januari wordt gepresenteerd. De trailer van de documentaire is te zien op YouTube (zie onder).

Meer dan update

Agnostisch onderzoeker Denton gaf in 1985 een belangrijke impuls aan de moderne evolutiekritiek met zijn boek Evolution. A Theory in Crisis. Zijn nieuwe boek is volgens de uitgever veel meer dan een update van dat boek en onthult sterke nieuwe bewijzen voor ontwerp in de natuur.

Darwins verjaardag

Volgens Denton zelf realiseerde hij zich bij het schrijven van zijn eerste boek nog niet de overvloed aan niet-adaptieve (en evolutionair dus niet relevante) kenmerken van het leven. De documentaire The Biology of the Baroque gaat op YouTube in première op Darwin-dag 2016, dat wil zeggen op 12 februari, Darwins verjaardag. (KN/EvolutionNews)