fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Nieuwe film over paus Franciscus

KN Redactie 24 november 2015
image

De film met de titel Chiamatemi Francesco – il Papa della gente (‘Noem mij Franciscus – de paus van de mensen’) verschijnt op 3 december in de Italiaanse bioscopen.

Jonge jaren

Het verhaal richt zich op het leven van Jorge Mario Bergoglio voordat hij paus wordt. De film vertelt over de jonge jaren van Jorge Mario Bergoglio in Buenos Aires, over zijn priesterroeping en zijn toetreding tot de orde van de jezuïeten en zijn latere uitverkiezing tot hun provinciaal overste in Argentinië.

Strijd voor de armen

Aandacht is er ook voor Jorge Bergoglio’s strijd voor de armen en minderbedeelden in de maatschappij, tegen de achtergrond van het militaire regime van Videla. Het verhaal eindigt op het moment dat kardinaal Bergoglio op 13 maart 2013 tot paus wordt gekozen.

Verhalen

De Italiaanse regisseur Daniele Luchetti heeft het verhaal gebaseerd op tientallen verhalen van mensen die Jorge Mario Bergoglio kenden voordat hij paus werd. De film werd in het Spaans opgenomen in Buenos Aires en in Rome.

Acteurs

Twee verschillende acteurs vertolken de rol van de paus. De Argentijnse acteur Rodrigo De La Serna speelt Jorge Mario Bergoglio in zijn jonge jaren. De Chileen Sergio Hernández vertolkt Bergoglio als hij ouder is en hij in Rome tot paus wordt verkozen.

Nederland

De film gaat op 1 december in het Vaticaan in première. Vervolgens zal die vanaf 3 december te zien zijn in de Italiaanse bioscopen. Of de film ook in Nederland zal worden vertoond, is nog niet bekend.

Bekijk hier de Italiaanse trailer van de film: