fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Nigeriaanse bisschop: Westen negeert dreiging Boko Haram

KN Redactie 13 januari 2015
image

Volgens mgr. Kaigama zou de wereld meer vastbeslotenheid moeten tonen om de opmars van de groep in Nigeria een halt toe te roepen. De internationale gemeenschap zou hetzelfde vuur en antwoord moeten laten zien als na de aanvallen in Frankrijk.

Zelfmoordaanslagen
Zijn waarschuwing kwam nadat in de afgelopen dagen 23 mensen omkwamen bij zelfmoordaanslagen door meisjes, van wie er een naar gezegd wordt slechts 10 jaar oud was.

Baga
Vorige week kwamen er berichten dat er honderden of zelfs tweeduizend mensen gedood zouden zijn toen Boko Haram de stad Baga in de noordoostelijke staat Borno innam.

‘Hulpeloos’
Volgens mgr. Kaigama laat die slachtpartij zien dat het Nigeriaanse leger niet in staat was Boko Haram uit te schakelen. “Het is een monumentale tragedie. (…) wij lijken hulpeloos te zijn.”

Kameroen
Het leger van het naburige Kameroen meldt dat het een aanval van Boko Haram op een van haar bases heeft afgeslagen. Daarbij zouden verschillende strijders en één militair zijn omgekomen.

143
Nos.nl meldt vandaag met een beroep op de Kameroense regering dat 143 Boko Haram-strijders zouden zijn gedood bij de aanval.