fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Noorse moslims willen synagoge beschermen

KN Redactie 19 februari 2015
image

Met de “ring van vrede” willen de organisatoren hun solidariteit uitdrukken met de Joodse gemeenschap in Noorwegen. Het initiatief volgt op de aanslagen op Joodse doelen in Parijs en de Deense hoofdstad Kopenhagen.

“Als jihadisten geweld willen gebruiken in de naam van Islam moeten ze eerst door ons moslims heen”, aldus een van de initiatiefnemers.

“Moslims willen laten zien dat wij iedere vorm van haat tegen Joden verafschuwen en dat wij daar zij om hen te steunen”, aldus een verklaring.

De Joodse gemeenschappen in Europa verkeren al geruime tijd in spanning door het toenemend antisemitisme en gewelddadige aanvallen. Afgelopen zondag schoot de Deense politie een schutter dood die in Kopenhagen een synagoge had aangevallen nadat hij eerst om zich heen had geschoten in een café waar een debat werd gehouden over vrijheid van meningsuiting. Daarbij vielen twee doden en vijf gewonden.

 


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21