fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Obama kapittelt Kerken over abortus en ‘homohuwelijk’

KN Redactie 20 mei 2015
image

Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd tijdens een paneldiscussie over armoede aan de Georgetown University in Washington.

‘Verdelende kwesties’
Obama verweet de Kerken zich politiek te richten op “verdelende kwesties” als de bescherming van het leven en het huwelijk. Hij beriep zich daarbij op “mijn eigen christelijke geloof”, meldt LifeSiteNews.

‘Armoede bijzaak’
“Als het erom gaat waar jullie echt voor op de bres gaan, de kern van de zaak, (…) wat echt de essentie is van wie wij zijn als christenen of als katholieken, dan is armoede vaak slechts een bijzaak vergeleken met een kwestie als abortus”, aldus Obama.
Volgens hem zouden de Kerken meer volgelingen trekken als zij zich meer op armoedebestrijding zouden richten. Het ijveren voor een herverdeling van rijkdom “is vitaal bij de navolging van waar Jezus Christus, onze Verlosser, over sprak”.

Onwetend
De president kreeg er onmiddellijk van langs van blogger Stan Guthrie van Christianity Today. “Gelovige mensen doen allang veel meer voor de armen dan de linkse secularisten.” Volgens hem spreidt Obama met zijn opmerkingen “een ongelofelijke onwetendheid” ten toon.

Politiek voordeel
Tijdens het forumgesprek gaf Obama toe dat als de Kerken zich zouden richten op armoedebestrijding en morele kwesties zouden laten liggen, dat de Democraten politiek goed uit zou komen.
Overigens toonde hij zich ontevreden over de manier waarop Fox News over armoede en de overheidssubsidies bericht. Hij liet weten dat dat “veranderd moet worden”.

Lucratieve toespraken
Pikant is dat de president sprak over herverdeling van de rijkdom terwijl er onthullingen worden gedaan over de financiële handel en wandel van Hillary Clinton, de belangrijkste kandidaat van de Democraten voor het presidentschap. De Washington Post onthulde dat het echtpaar Clinton sinds 2014 omgerekend rond 22,3 miljoen euro heeft geïnd voor het houden van toespraken voor bedrijven die voor de overheid werken. Zo ontving de presidentskandidate van een bedrijf bijna 282.000 euro voor een speech van 20 minuten, aldus de krant.

Achterlijk
Kort voor Obama de Kerken kapittelde, verklaarde Hillary Clinton dat de religieuze overtuigingen die abortus afwijzen “moeten worden veranderd”.
Ook stelde zij de overtuiging dat homoseksuele handelingen zondig zijn gelijk met “eerwraak, weduweverbranding en genitale verminking”.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21