fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Ongecontroleerde toestroom vluchtelingen ‘niet christelijk’

KN Redactie 13 november 2015
image

De voorzitter van het Centraal Comité van de Duitse Katholieken (ZdK), Alois Glück, uitte scherpe kritiek in de Tagesspiegel, meldt KNA.

Prioriteiten noodzakelijk

Het vluchtelingenbeleid moet gebaseerd zijn op de christelijke traditie van de CDU/CSU, aldus Glück. Een onbeperkte opname is echter “niet christelijk, omdat die onze samenleving zal overvragen”. Omdat Duitsland niet alle vluchtelingen kan opnemen, moeten prioriteiten worden gesteld. Er zijn vaste criteria nodig om vast te stellen welke vluchtelingen de meeste bescherming nodig hebben. Het behoort bovendien tot een christelijke vluchtelingenpolitiek zich krachtiger met de vluchtoorzaken bezig te houden, aldus Glück.

Bevolking niet overvragen

Christian Sittler, voorzitter van de Werkgroep Betrokken Katholieken binnen het CDU, waarschuwt eveneens voor onbeperkte toelating van vluchtelingen. In de Tagesspiegel zegt Sittler dat de “fantastische hulpvaardigheid van onze bevolking” niet overvraagd mag worden. “Een ongecontroleerde toestroom van miljoenen mensen kan niet christelijk zijn.” Het is vooral onchristelijk zoveel mensen in Duitsland het paradijs te beloven “om ze uiteindelijk teleur te stellen”.

‘Farizeïsch’

Juist vanuit christelijk oogpunt is het volgens Sittler noodzakelijk een restrictiever toelatingsbeleid te voeren en “zet zeker geen christelijke waarden op het spel.”
Bovendien noemt hij het “farizeïsch” om “met de mond een politiek van de open deur te verkondigen, maar te zwijgen over de vervolging, verdrijving en het vermoorden van christenen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika”.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21