fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Ontvoerde Syrische bisschop nog in leven’

KN Redactie 6 juli 2015
image

Dat meldt de stichting Pro Oriente met een beroep op Syrische bronnen, schrijft kathpress.

Ontvoerd met ambtsbroeder

Metropoliet Ibrahim werd op 22 april 2013 door gewapende opstandelingen ontvoerd, samen met zijn Grieks-orthodoxe ambtsbroeder Boulos Yazigi.

Synode

Pro Oriente baseert zich op de officiële notulen over de jongste bijeenkomst van de Heilige Synode van het Syrisch-orthodoxe patriarchaat van Antiochië. Die was van 9 tot 14 juni bijeen in de buurt van Damascus.

‘Wij verwachten spoedig zijn terugkeer’

Onder punt 1 staat letterlijk: “De coördinator van het patriarchale comité voor de ontvoeringszaak, mar Clemis Daniel Kourieh, gaf een bericht. Hij verzekert ons dat mar Gregorios Yohanna Ibrahim in leven is, wij verwachten spoedig zijn terugkeer.”

Terug in hun parochie

Op de synode werd onder andere besloten dat uit Aleppo gevluchte priesters uiterlijk 16 augustus terug moeten zijn in hun parochie. Doen ze dat niet, dan hangt hun suspendering boven het hoofd, schrijft Pro Oriente.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21