fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Openbare aanklager partijdig voor Planned Parenthood’

KN Redactie 3 februari 2016
image

Anderson is medeverantwoordelijk voor de vervolging van David Daleiden en Sandra Meritt van het Centre for Medical Progress (CMP).

Orgaanhandel

Daleiden en Merritt hebben talrijke gesprekken met medewerkers van Planned Parenthood met verborgen camera opgenomen. Daarmee wilden ze de betrokkenheid van de organisatie bij handel in organen en weefsels van ongeboren kinderen aantonen. Beiden zijn daarop verrassenderwijs geconfronteerd met een aanklacht wegens valsheid in geschrifte, terwijl hun bovendien orgaanhandel (!) ten laste werd gelegd. Om de video’s te kunnen maken, moesten zij zich immers voordoen als geïnteresseerde orgaanhandelaars.

Kermit Gosnell

Naar nu blijkt heeft Anderson 25.000 dollar aangenomen van Chip Lewis voor haar verkiezingscampagne van 2014. In de meeste staten van de VS worden plaatselijke officieren van justitie (District Attorneys) door de bevolking gekozen. Chip Lewis is de advocaat van abortusarts Douglas Karpen, die vanwege zijn uitvoeren van late abortus de ‘Kermit Gosnell van Houston’ genoemd wordt. Terwijl Gosnell in Pennsylvania wegens meervoudige moord is veroordeeld, kwam het tegen Karpen niet eens tot in staat van beschuldiging-stelling. Andersson was de daarvoor verantwoordelijke officier van justitie.

Levende baby

De prolife-organisatie Organisation Rescue heeft vier voormalige medewerkers van Karpen opgevoerd die belastend over de abortusarts hebben verklaard. Ze maakten melding van abortusgevallen, waarbij Karpen de baby levend ter wereld bracht en vervolgens vermoordde.
Geld overgeboekt
Devon Andersons voorgangers als officier van justitie van Harris County was haar echtgenoot Mike. Ook voor diens verkiezingscampagne heeft Lewis gedoneerd. Mike Anderson stierf in 2013 en zijn vrouw werd door gouverneur Rick Perry tot opvolgster benoemd. Het door Lewis gedoneerde geld werd overgeboekt op de verkiezingsrekening van Devon Anderson.

Onbezoldigd medewerkster

Prolifers verwijten haar ook dat de Grand Jury die het eindoordeel over de aanklacht heeft uitgesproken, niet kon stemmen over een aanklacht tegen Planned Parenthood. Die was al door Anderson terzijde gelegd, zonder dat de motivatie daarvoor aan de Grand Jury was voorgelegd. Een ander verwijt betreft een medewerkster van het parket van Harris County. Lauren Reeder is officier van justitie, maar ook onbezoldigd medewerkster van Planned Parenthood. Anderson stelt echter dat Reeder nooit iets met het geval van doen gehad heeft.