fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Opvolgster Moeder Teresa overleden

KN Redactie 23 juni 2015
image

Zuster Nirmala, zoals zij wereldwijd bekend stond, werd in 1997 gekozen tot hoofd van de congregatie. In 2009 werd zij opgevolgd door de uit Duitsland afkomstige zuster Mary Prem Pierick.
Zuster Nirmala voelde zich vorige week onwel, waarna haar toestand verslechterde.
De Indiase premier Modi prees zuster Nirmala in een eerste reactie om haar inzet voor armen en misdeelden. “Moge haar ziel in vrede rusten”, aldus Modi op twitter.

Van hoge kaste
Nirmala Joshi kwam uit een gezin dat behoorde tot de hoogste kaste van de Brahmanen, maar bezocht een katholieke missieschool in Patna. Geschokt door het religieuze geweld waarmee de scheiding van India in 1947 gepaard ging voelde zij zich aangetrokken tot het katholicisme.
Na haar doop trad zij in bij de zusters van Moeder Teresa, die haar al snel op leidinggevende functies voorbereidde. De als zachtaardig en bescheiden bekend staande Nirmala gold als een van de nauwste vertrouwelingen van de stichteres die zij een half jaar voor haar dood opvolgde.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21