fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Over Pegida: ‘Je kunt mensen geen angst verbieden’

KN Redactie 12 januari 2015
image

In een radio-uitzending noemt Geissler het verdachtmaken van de Pegida-demonstraties “fundamenteel verkeerd. In Duitsland kan iedereen demonstreren waarvoor en waartegen hij wil”. Dit is een grondrecht.

Bootvluchtelingen
Je kunt mensen “niet hun mond verbieden”, vindt Geissler. “Überhaupt kan niet bestreden worden dat er redenen bestaan waarom mensen bang zijn.” Elke dag laat de televisie misdaden zien die in de naam van de islam worden begaan. Tegelijk heeft de politiek een debat over vluchtelingen in Duitsland ontketend. Het is in de ogen van de mensen absurd om te discussiëren over nieuwe regels voor het afwijzen van bootvluchtelingen in plaats van diegenen uit te zetten die de bron van alle angsten zijn: “Islamisten, salafisten, jihadisten, de sympathisanten van deze islamitische oorlog en vooral de haatpredikers”, aldus Geissler.

Rechtsmiddelen
Mensen hebben behoefte aan een duidelijk signaal dat de politiek tot handelen overgaat, stelt hij. Zo zou in Duitsland al lang de volledige versluiering verboden kunnen zijn. Het zou ook niet mogelijk moeten zijn dat familierechtbanken zich op de sjaria baseren. Tegelijk kan slechts door een consequente inzet van rechtsmiddelen voor rechtsradikalen bij Pegida de grond onder de voeten worden weggehaald. (KNA)