fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Overleden dakloze binnen Vaticaanse muren begraven

KN Redactie 25 februari 2015
image

Het is voor het eerst dat een dakloze zijn laatste rustplaats heeft gekregen op de begraafplaats Campo Santo dei Teutonici e dei Fiamminghi. Dat meldt de Italiaanse nieuwssite TGcom24.

Goede bekende
De dakloze Willy Herteller, oorspronkelijk uit Vlaanderen afkomstig, leefde al jaren in Rome en hield zich dichtbij de Sint Pieter op. Hij ging er naar de H. Mis en bedelde op het Sint Pietersplein om geld. Volgens de nieuwssite kenden velen in het Vaticaan hem goed en was hij ook een goede bekende van Mgr. Amerigo Ciani.

Toestemming paus
Herteller was rond de 80 en werd kort geleden door een voorbijganger levenloos op straat aangetroffen. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat hij was overleden. Toen Mgr. Ciani hoorde van zijn dood, vroeg hij de paus om toestemming de man op de begraafplaats binnen de muren van het Vaticaan te laten begraven.

Broederschap
Het Campo Santo dei Teutonici e dei Fiamminghi is een begraafplaats die oorspronkelijk toebehoorde aan het Heilige Roomse Rijk. Sinds de 15e eeuw worden er in principe alleen nog leden van de Broederschap van Santa Maria della Pietà begraven. Tegenwoordig zijn vooral Duitsers en Oostenrijkers lid van deze Broederschap, maar ook enkele Nederlanders en Belgen.