fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Pakistan: aanslag op kerken; paus: ‘Wereld probeert deze vervolging te verbergen’

KN Redactie 15 maart 2015
image

Ook zei hij God te vragen om ” een einde aan deze christenvervolging” in Pakistan, “die de wereld probeert te verbergen”. De paus deed zijn uitspraken vandaag bij het angelusgebed op het Sint-Pietersplein.

‘Omdat zij christenen zijn’
“Onze zusters en broeders hebben hun bloed vergoten, alleen omdat zij christenen zijn”, aldus Franciscus, die de slachtoffers en hun verwanten van zijn gebed verzekerde. Hij zei het nieuws met “grote pijn” vernomen te hebben. Ook gaf de paus aan te bidden voor vrede en eendracht in Pakistan.

Ten minste dertien doden
Bij de aanslagen, vermoedelijk het werk van zelfmoordenaars, op een katholieke en een protestantse kerk in het Oost-Pakistaanse Lahore vielen vandaag ten minste dertien doden. Volgens nos.nl meldden de lokale autoriteiten ook minstens 78 gewonden.

Kort na elkaar
De twee aanslagen zouden zijn opgeëist door een Pakistaanse splintergroepering van de taliban. De NOS meldt dat de bommen kort na elkaar afgingen. In de katholieke kerk was een Mis bezig, in de protestantse een dienst.

Gelyncht
Niet lang na de aanslagen zijn volgens de NOS twee daarbij betrokken mannen door mensen uit de buurt staande gehouden, en is ten minste een van de twee gelyncht en in brand gezet.