fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Patriarch van Bagdad: IS groeit met de dag

KN Redactie 24 juli 2015
image

Hij waarschuwt dat Islamitische Staat iedere dag groeit in kracht en invloed. De jihadistische groepering zou inmiddels “als een echte staat” zijn. Mgr. Sako klaagde eerder al dat Westerse landen zich betrekkelijk afzijdig houden bij een uitdijend conflict, waar zij vroeger of later toch niet buiten kunnen blijven.

Moslimgezinnen

In een gebaar van solidariteit heeft de Iraakse patriarch voedsel en medicijnen gedoneerd aan 250 gevluchte moslimgezinnen in een kamp bij de stad Ramadi. Dit gebaar kwam bij het recente islamitische feest Eid al Fitr, dat de Ramadan afsluit. Patriarch Sako beschreef de dankbaarheid van de vluchtelingen die hem vroegen “hen niet te vergeten”. Volgens mgr. Sako is het lot van deze moslims “een tragedie” dat onopgemerkt blijft tussen de conflicten van het land.

Soeni’s en Sjiieten

Patriarch Sako toonde zich desgevraagd erg bezorgd over de toekomst van Irak, al waren er “tekenen van hoop”. Er is volgens hem een dringende noodzaak voor de islamitische landen om het sektarische conflict tussen Soeni’s en Sjiieten op te lossen. (KN/Radio Vaticana)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21