fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus aangekomen in Sri Lanka: ‘leef als een familie’

KN Redactie 13 januari 2015
image

Op het vliegveld van de hoofdstad Colombo werd de paus ontvangen door de nieuw gekozen president van het land, Maithripala Sirisena, kardinaal Malcolm Ranjith van Colombo en andere hoogwaardigheidsbekleders. Ook werd de paus begroet door veertig olifanten die in een rij waren opgesteld.

“Leven als een familie”
Na aankomst hield de paus een toespraak waarin hij de bevolking van het land opriep “te leven als een familie”. In Sri Lanka wordt nog altijd gewerkt aan verzoening tussen de verschillende bevolkingsgroepen, vijf jaar na het einde van de dertig jaar durende burgeroorlog. “Als mensen op een bescheiden en open wijze naar elkaar luisteren, worden hun gedeelde waarden en ambities duidelijker”, aldus de paus.

Vertraging
Vervolgens reisde Franciscus van het vliegveld naar het kantoor van de nuntius. Die trip duurde langer dan verwacht, omdat de paus ruim de tijd nam om mensen langs de route te begroeten. Door de opgelopen vertraging werd besloten een geplande ontmoeting met de bisschoppen van Sri Lanka te annuleren. Het is nog niet bekend of deze ontmoeting later alsnog zal plaatsvinden.

Verdere programma
Op het programma van vandaag staat nog een officieel bezoek aan de president van Sri Lanka en een interreligieuze ontmoeting in Colombo. Franciscus is tot en met 15 januari in Sri Lanka. Hij zal dan doorreizen naar de Filipijnen. Op 19 januari vliegt hij terug naar Rome. Het is het tweede pausbezoek van Franciscus aan Azië. In augustus 2014 was hij in Zuid-Korea.