fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus: ‘De Kerk is een Kerk van martelaren’

KN Redactie 22 april 2015
image

Hij haalde daarin recente gevallen van christenvervolging aan en zei dat deze moderne “Stefanussen” lijden zoals de eerste martelaren van de Kerk leden. “De Kerk vandaag is een Kerk van martelaren: ze lijden, ze geven hun levens en we ontvangen de zegen van God voor hun getuigenis”, aldus de paus.

‘Stefanussen’
“Hoeveel Stefanussen zijn er in deze dagen in de wereld!”, zei Franciscus, verwijzend naar de eerste apostel die werd vermoord vanwege het verkondigen van Christus. De heilige Stefanus wordt vereerd als de eerste martelaar van de Kerk.

‘Kelen doorgesneden’
“Laten wij denken aan onze broeders van wie de kelen werden doorgesneden op het strand in Libië; laten wij denken aan de jonge jongen die levend werd verbrand door zijn metgezellen omdat hij christen was.”

Ook noemde hij “die migranten die uit hun boot in open zee werden gegooid door andere migranten omdat zij christenen waren; laten wij denken – nog maar eergisteren – aan die Ethiopiërs die vermoord werden omdat zij christenen waren… en aan vele anderen”.

‘In gevangenissen’
De paus bracht ook de vele christenen onder de aandacht die in stilte in gevangenissen lijden enkel omdat zij in Jezus Christus geloven.

Asia Bibi
Onder hen is de Pakistaanse Asia Bibi, die al sinds 2010 gevangen zit vanwege vermeende blasfemie, waarvoor zij ter dood is veroordeeld. Haar man en dochter waren afgelopen week in Rome waar zij de paus tijdens de algemene audiëntie ontmoetten en zijn zegen ontvingen. In Katholiek Nieuwsblad is vrijdag een exclusief interview met hen te lezen.