<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus doopt 26 kinderen in de Sixtijnse Kapel

KN Redactie 11 januari 2016
image

In een korte preek hield Franciscus de ouders voor dat ze nooit moeten vergeten dat “het geloof de grootste nalatenschap is die ze hun kinderen kunnen geven”. “Draag er zorg voor dat het niet verloren gaat, dat het groeit en dat het nagelaten wordt.”

Voeden in de kerk

Toen een aantal kinderen tijdens de viering begon te huilen, gaf de paus de aanwezige moeders een advies: “als een kind huilt omdat het honger heeft, zeg ik tegen de moeders: als je kind honger heeft, geef het dan hier te eten, in alle vrijheid.”

Traditie

Het is traditie dat de paus op het feest van de Doop van de Heer een aantal kinderen doopt. Ook KN Rome-correspondente Marta Petrosillo viel die eer ooit te beurt. Zij werd in 1982 gedoopt door St.-Johannes Paulus II.

Jezus navolgen

Bij het angelusgebed, na de doopviering, hield de paus de gelovigen voor dat hun doopsel “ook de verantwoordelijkheid met zich meedraagt om Jezus te volgen en zijn gehoorzaamheid, bescheidenheid en tederheid na te volgen”. “Dat is niet gemakkelijk”, beaamde de paus, “vooral niet als we omgeven worden door intolerantie, trots en hardheid van het hart, maar door de Heilige Geest is alles mogelijk.”