fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus Franciscus berecht door ‘Sanhedrin’ in Jeruzalem

KN Redactie 25 augustus 2015
image

Dit niet-officiële lichaam, dat de religieuze Hoge Raad uit de tijd van de Tempel nabootst, wil het Vaticaan ‘vervolgen’ vanwege zijn Israël-politiek.

Missie

Dit idee is geboren toen het Vaticaan de Palestijnse Autoriteit erkende als staat en er op die manier naar begon te verwijzen in officiële documenten. “Helaas zijn de recente handelingen door Zijne Excellentie (de paus) deel van een lange geschiedenis van handelingen en standpunten van de Rooms-katholieke Kerk, die kennelijk nooit zijn missie heeft opgegeven om het Volk van Israël te vervolgen omdat dit weigert de redder van de kerk te erkennen als de Messias van Israël en het te dwingen zich over te leveren aan haar religieuze doctrine”, aldus het Sanhedrin.

‘Vredesengel’

Het Sanhedrin vindt dat “het Vaticaan zou moeten ophouden de bezettende entiteit van het land van Israël, bekend als de Palestijnse Autoriteit, aan te moedigen en ernaar te verwijzen als een ‘staat’. Verder eisen we dat de paus het Vaticaan instrueert dat de enige rechthebbende bij goddelijk recht op het land van Israël de natie Israël is. Dit zal zeker meer tot echte vrede bijdragen dan de ‘vredesengel ’ van de PA aan te moedigen die tot nu toe alleen maar vijandigheid en oorlog heeft bijgedragen.”

Wetten van Noach

“Wij zijn verrast hoe u zo’n eer kon geven aan een man die een ontkenner van de Holocaust is, die zijn weigering kenbaar heeft gemaakt ook maar één Jood te laten wonen in zijn toekomstige ‘staat’, laat staan burger te laten worden van die staat, terwijl tezelfdertijd de staat Israel – de staat van de Joodse natie – graag of niet miljoenen Arabieren op zijn gebied laat wonen die mensenrechten en burgerrechten genieten op een niveau dat in hun lange geschiedenis nog nooit is voorgekomen. Wij moedigen het Vaticaan aan de zeven wetten van Noach aan te nemen, en in het bijzonder zijn houding jegens Israël en de Joodse natie te hervormen, rechtvaardigheid te zoeken en na te streven zoals door die eeuwige wet wordt gevraagd.”

Medaille

Paus Franciscus zal bij afwezigheid worden berecht door het ‘Sanhedrin’. Het is niet bekend of een vertegenwoordiger van de katholieke Kerk aan het debat deelneemt. Overigens heeft de paus Abbas nooit een ‘vredesengel’ genoemd. Hij heeft hem wel een medaille daarvan gegeven, om hem tot vrede aan te sporen. (KN/Israel National News)