fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus geeft interview aan Utrechtse daklozenkrant

KN Redactie 6 november 2015
image

Dat meldt de krant op haar website.

Casa Santa Marta

Het eerste interview van de paus aan een Nederlands medium kwam tot stand in samenwerking met Dagblad Trouw.

De paus werd in zijn woonverblijf Casa Santa Marta geïnterviewd door Straatnieuws-verkoper Marc (51), hoofdredacteur Frank Dries, Trouw-journalist Stijn Fens en zelfverklaard Vaticaankenner Jan-Willem Wits, wiens idee het was om de paus voor Straatnieuws te interviewen.

Slager

In het interview praat de paus onder meer over zijn jeugd in Argentinië, zijn jeugdroom om slager te worden, zijn bezorgdheid voor de armen en over de bekendheid die het pausschap met zich meebrengt.

Volgens de paus is die bekendheid vergankelijk.

Bezoek aan Nederland

Paus Franciscus vertelt verder in het interview dat een bezoek aan Nederland nog steeds tot de mogelijkheden behoort. “De deur is niet gesloten, het is niet onmogelijk”, aldus Franciscus.

‘Paus blijft welkom’

Volgens de Nederlandse bisschoppenconferentie “sondeerde kardinaal Eijk paus Franciscus” begin vorig jaar “nog naar de mogelijkheden voor een bezoek aan Nederland”.

“Ook toen ging de deur niet dicht, maar wel gaf de heilige Vader aan dat hij eerst een aantal andere reizen wilde maken. De Nederlandse bisschoppen spraken destijds uit dat de paus welkom is en blijft. Van een formele uitnodiging is momenteel echter geen sprake. Of dat er in de toekomst van gaat komen is op dit moment niet te zeggen, daarvoor moeten de nodige afwegingen worden gemaakt”, aldus de Nederlandse bisschoppen op hun website.

Kardinaal Eijk

Volgens kardinaal Eijk is het “goed om te horen dat die deur voor paus Franciscus niet gesloten is, maar dat wisten we feitelijk al”.

“Van onze kant is en blijft paus Franciscus welkom, mocht het wel een keer in alle agenda’s passen”, aldus de kardinaal.

Daklozenkranten

Het Straatnieuws-interview met de paus is gepubliceerd in daklozenkranten wereldwijd.

De editie met het pausinterview kan voor vijf euro besteld worden op de website van Straatnieuws.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21