fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus in juli naar Ecuador, Bolivia en Paraguay

KN Redactie 12 juni 2015
image

De paus zal op 5 juli van Rome naar Quito, de hoofdstad van Ecuador, vliegen. Ook zal hij de stad Guayaquil bezoeken, waar een heiligdom van het Allerheiligste Hart is gevestigd. In Ecuador zal de paus twee openluchtmissen celebreren en onder meer jongeren ontmoeten en een bezoek brengen aan een bejaardentehuis.

Bolivia
Daarna reist Franciscus op 8 juli door naar de Boliviaanse hoofdstad La Paz. In Bolivia zal hij ook Santa Cruz de la Sierra aandoen, een van de snelst groeiende steden ter wereld. Daar zal de paus onder meer deelnemen aan de Mondiale Ontmoeting van Volksbewegingen.

Paraguay
Het laatste deel van zijn pausbezoek brengt Franciscus door in Paraguay, waar hij in de hoofdstad Asunción onder meer een kinderziekenhuis bezoekt. Ook zal hij de Mis vieren in het Mariaheiligdom van Caacupé. Op 12 juli vertrekt hij uit Ecuador om een dag later weer in Rome aan te komen.

St-Johannes Paulus II
Voor alle drie de landen is het de tweede keer dat zij een paus mogen verwelkomen. St.-Johannes Paulus II bezocht Ecuador in 1985 en Bolivia en Paraguay in 1988.

Negende buitenlandse reis
Het is twee jaar geleden dat paus Franciscus een bezoek bracht aan Zuid-Amerika. Hij was in juli 2013 in Rio de Janeiro, Brazilië voor de Wereldjongerendagen. Het pausbezoek aan Ecuador, Bolivia en Paraguay is de negende reis van paus Franciscus buiten Italië en de derde dit jaar. In januari was Franciscus in Sri Lanka en de Filipijnen en afgelopen zaterdag bracht hij een bezoek aan Bosnië en Herzegovina.