fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus ontvangt zondag Cubaanse president in audiëntie

KN Redactie 7 mei 2015
image

Dat heeft Vaticaans woordvoerder Federico Lombardi woensdag bekendgemaakt. De ontmoeting tussen de twee vindt plaats in de studio van de paus in de Paulus VI-aula.

‘Publiekelijk bedankt’
“Zoals we weten, heeft president Raul Castro de paus publiekelijk bedankt voor de rol die hij speelde in de toenadering tussen Cuba en de Verenigde Staten, en de paus zal in september, voorafgaand aan zijn komst naar de Verenigde Staten, naar het Caribische eiland gaan“, aldus pater Lombardi.

Details nog niet bekend
Franciscus’ bezoek aan Cuba werd op 22 april officieel aangekondigd, maar de exacte datum en details van het bezoek zijn nog niet bekend.

Eerste pausbezoek
De prefect van de Congregatie voor de Clerus, kardinaal Beniamo Stella, bezocht Cuba van 22 tot 28 april. Hij was van 1993 tot 1999 nuntius in Cuba en hielp mee het bezoek van St.-Johannes Paulus II te organiseren, het eerste pausbezoek ooit aan Cuba. Paus Benedictus XVI bezocht het eiland in maart 2012.

Diplomatieke banden herstellen
Eind vorig jaar maakten de VS en Cuba bekend de diplomatieke banden te herstellen. Beide landen schreven aan de Heilige Stoel een fundamentele bijdrage aan dat proces toe.

Wereldgezinsdagen
Paus Franciscus reist naar de VS om deel te nemen aan de Wereldgezinsdagen, die van 22 tot 25 september in Philadelphia plaatsvinden.