fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus pleit voor vrijlating in Syrië ontvoerde Dall’Oglio en bisschoppen

KN Redactie 27 juli 2015
image

Lokale en internationale autoriteiten moeten zich sterker inzetten voor de vrijlating van de drie geestelijken, aldus de paus zondag, bij het angelusgebed op het Sint-Pietersplein.

Verdwijining Dall’Oglio in Raqqa

Woensdag is het twee jaar geleden dat pater Dall’Oglio in de Syrische stad Raqqa verdween. Hij werd vermoedelijk door islamistische rebellen ontvoerd. De twee aartsbisschoppen werden in april 2013 ontvoerd.

Zeven priesters en bisschoppen vermist

Volgens de pauselijk nuntius in Syrië worden in dat land in totaal zeven christelijke priesters en bisschoppen nog altijd vermist. Over de verblijfplaats van de vermoedelijk door islamistische rebellen ontvoerde geestelijken is nog altijd geen informatie, zei aartsbisschop Mario Zenari zondag tegen Radio Vaticaan.

Synode: Yohanna Ibrahim nog in leven

De synode van de Syrisch-orthodoxe Kerk, waartoe aartsbisschop Ibrahim behoort, verklaarde onlangs dat hij nog in leven is en dat zijn spoedige terugkeer wordt verwacht.

Melkitisch-katholieke priester verdwenen

De meest recente ontvoering van een geestelijke in Syrië vond twee weken geleden plaats. In de stad Shahba verdween een melkitisch-katholieke priester. Ook van hem ontbreekt tot dusverre ieder spoor.

Franciscaan Dhiya Aziz weer vrij

De franciscaan Dhiya Aziz werd onlangs na korte tijd ontvoerd te zijn geweest door een onbekende groep weer vrijgelaten.