fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus: ‘Radio Maria helpt de Kerk op speciale wijze bij evangelisatie’

KN Redactie 30 oktober 2015
image

Dat zei de paus donderdag tijdens een ontmoeting met de voorzitters en (priester)directeuren van de 81 Radio Maria zenders (75 actieve zenders, zes in oprichting) die er wereldwijd zijn.

De voorzitters en directeuren zijn bijeen in Rome voor het zesde wereldcongres van Radio Maria.

‘Woorden van troost en hoop’

In zijn toespraak zei de paus dat Radio Maria op zijn eigen speciale wijze de Kerk helpt bij haar taak tot evangelisatie. De katholieke radiozender biedt mensen met “zorgen en problemen”, “woorden van troost en hoop”, zei de paus.

‘In aanraking met het Evangelie’

Volgens de paus is de geloofsverkondiging van Radio Maria “in vele omgevingen”, “goed nieuws voor allen, omdat het laat zien dat wanneer we de moed hebben om kwalitatief goede inhoud vanuit een christelijk perspectief voor te stellen, het initiatief goed wordt ontvangen, voorbij onze beste voorspellingen, en op momenten door degenen die daardoor misschien voor het eerst in aanraking komen met het Evangelie”.

Giften

De paus moedigde Radio Maria aan zijn goede werk voort te zetten, “in het vertrouwen op Gods Voorzienigheid, die altijd voorziet in de dagelijkse behoeften”, zei de paus doelend op de giften waar de katholieke radiozender van afhankelijk is.

“In dit opzicht is het de uitdaging om uw stijl van soberheid te bewaren”, aldus paus Franciscus.

‘Steun aan luisteraars’

Verder zei de paus dat het werk van Radio Maria een “echte missie” is geworden.

Deze moet worden uitgedragen “met trouw aan het Evangelie en aan het leergezag van de Kerk, en luisterend naar de maatschappij en de mensen, speciaal naar de armen en meest gemarginaliseerden, om op die manier een referentiepunt voor en steun te zijn aan uw luisteraars”, aldus de paus.

‘Maria liefhebben’

“Al degenen die naar uw radioprogramma’s luisteren, herkennen u als een omroep die voldoende ruimte biedt aan gebed, waaruit blijkt dat wanneer men zich opent voor gebed er een deur naar de Heer opengaat. Uw model in dezen is Maria. Het is daarom noodzakelijk om Maria lief te hebben met uw hart, in harmonie met de Kerk”, zei Franciscus.

‘Christelijke hoop’

Verder drong de paus er bij de (priester)directeuren en voorzitters op aan “om altijd de innerlijke tuin van gebed te onderhouden, naar het Woord van God te luisteren”, en “goede lezingen te zoeken, om het geloof te verdiepen”.

“Wees ervan bewust dat u iets groots en unieks geeft: christelijke hoop, die veel meer is dan louter een spirituele troost, omdat het gebaseerd is op de kracht van de Verrijzenis, getuigend van geloof en goede werken.”

30 miljoen luisteraars

Radio Maria heeft wereldwijd circa 30 miljoen luisteraars.