fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus roept jongeren op om ‘oases van barmhartigheid’ te zijn

KN Redactie 29 december 2015
image

Kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin stuurde de brief namens de paus aan de jongeren die in Valencia samen zijn gekomen. Hij schrijft daarin dat het de wens van Franciscus is dat de jongeren in de Spaanse stad Christus mogen ontdekken, “het gezicht van de barmhartigheid van de Vader”.

Creatieve kracht 

De paus, schrijft Parolin, bedankt de jongeren dat zij zich met hun “creatieve kracht en de fantasie van de jeugd” verbinden aan zijn wens om tijdens het Heilig Jaar lichamelijke en geestelijke werken van barmhartigheid te doen. “De paus moedigt jullie aan om op dit pad verder te gaan, om de moed van barmhartigheid te hebben die jullie ertoe zal leiden die niet alleen voor jullie zelf te ontvangen […] maar ook om de mensen die in nood zijn naderbij te komen.”

Vluchtelingen

In zijn boodschap roept de paus de jongeren op om in dit Heilig Jaar van Barmhartigheid “oases van barmhartigheid” te zijn. In het bijzonder voor de vluchtelingen die Europa bereiken, want “waar christenen zijn, zou iedereen een oase van barmhartigheid moeten kunnen vinden”.

Blijdschap

De paus hoopt, schrijft de staatssecretaris, “dat jullie door solidariteit en barmhartigheid in de praktijk te brengen, die veeleisende blijdschap, vol betekenis, mogen beleven waar het Evangelie jullie toe oproept.”

Europese Ontmoeting

De Europese Ontmoeting van de oecumenische broederschap van Taizé is van 28 december tot en met 1 januari in Valencia. Het is de 38e keer dat de eindejaarsontmoeting, waar tienduizenden jonge christenen uit heel Europa op afkomen, wordt georganiseerd. De bijeenkomst vindt telkens in een andere Europese stad plaats. Zo vond de Europese Ontmoeting in 2008 in Brussel plaats en in 2010 in Rotterdam.