fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus roept op bootrampen te voorkomen

KN Redactie 19 april 2015
image

De paus toonde zich bedroefd over het nieuws dat opnieuw een schip met 700 vluchtelingen voor de kust van Libië was vergaan. Van de opvarenden werden slechts 28 mensen gered, meldt AsiaNews.
In zijn Regina Coelitoespraak op het Sint-Pietersplein vroeg de paus om gebed voor de slachtoffers en hun nabestaanden en om hen niet te vergeten.

Verdriet
De paus sprak woord voor woord: “Beste broeders en zusters, enkele uren geleden is bekend geworden dat zich een nieuwe tragedie heeft voorgedaan in de wateren van de Middellandse Zee. Een boot vol met migranten kapseisde gisteravond ongeveer 60 mijl uit de Libische kust en gevreesd wordt voor honderden slachtoffers. Ik spreek mijn diepste verdriet uit over deze tragedie. Ik verzeker de slachtoffers en hun familie van mijn gedachten en gebeden. Ik richt een oprechte oproep tot de internationale gemeenschap om doortastend en snel op te treden om te voorkomen dat dergelijke rampen zich opnieuw voordoen.”

Mensen als wij
Tegenover de tienduizenden pelgrims op het plein voegde hij spontaan aan zijn toespraak toe: “Het zijn mannen en vrouwen zoals wij, broeders en zusters die op zoek zijn naar een beter leven. Hongerig, vervolgd, gewond, uitgebuit, slachtoffers van oorlogen op zoek naar een beter leven. Ze waren op zoek naar geluk. Ik nodig u allen uit samen in stilte te bidden voor deze broeders en zusters .”
Na een korte stilte hief de paus een Weesgegroet waarna de tienduizenden gelovigen meebaden.