fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus spreekt in september Congres VS toe

KN Redactie 6 februari 2015
image

Dat maakte de voorzitter van het Huis, de republikein John Boehner, gisteren bekend.

‘Historisch bezoek’
Het “historische bezoek” van Franciscus maakt van hem de “eerste leider van de Heilige Stoel die een gezamenlijke zitting van het Congres toespreekt”, aldus Boehner in een verklaring. Hij voegde toe “waarlijk dankbaar” te zijn “dat paus Franciscus onze uitnodiging heeft aanvaard”.

‘Compassie’
Boehner merkte op dat “in een tijd van wereldwijde opschudding, de boodschap van de Heilige Vader van compassie en menselijke waardigheid mensen van alle geloven en achtergronden heeft bewogen”.

‘Wij zien er naar uit’
Franciscus’ “leringen, gebeden en eigen voorbeeld brengen ons terug naar de zegeningen van eenvoudige dingen en onze verplichtingen naar elkaar”, aldus Boehner. “Wij zien er naar uit paus Franciscus warm te verwelkomen in ons Capitool en zijn toespraak te horen namens het Amerikaanse volk”, voegde hij toe.

‘Een grote eer’
Het aartsbisdom Washington liet in een verklaring weten het “een grote eer en geweldige vreugde” te vinden “onze Heilige Vader, paus Franciscus, te verwelkomen in het aartsbisdom Washington tijdens zijn geplande pastorale bezoek aan de Verenigde Staten in september”.

Heiligverklaring
Tijdens de vliegreis van Sri Lanka naar de Filipijnen zei de paus dat hij tijdens zijn reis naar de Verenigde Staten Philadelphia (voor de Wereldgezinsdagen), New York (waar hij de VN bezoekt) en Washington zal aandoen. In de Amerikaanse hoofdstad zal hij naast zijn toespraak tot het congres ook Junipero Serra heilig verklaren.