fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus noemt stelen documenten ‘betreurenswaardig’

KN Redactie 9 november 2015
image

Hij zei dit zondag voorafgaand aan zijn angelustoespraak op het Sint-Pietersplein. De paus ging daarmee in op de publicatie, vorige week donderdag, van twee boeken mede op basis van uitgelekte documenten.

Misdaad

“Ik weet dat velen van u onthutst zijn over het nieuws van de laatste dagen over vertrouwelijke documenten van de Heilige Stoel die werden weggenomen en gepubliceerd”, aldus paus Franciscus.
Hij benadrukte dat “op de allereerste plaats het stelen van deze documenten een misdaad is”. “Het is een betreurenswaardige daad die niet helpt. Ik had persoonlijk om een onderzoek gevraagd en zowel ik als mijn adviseurs waren goed op de hoogte van (de inhoud) van deze documenten. Er zijn stappen gezet die vrucht beginnen te dragen, sommige zelfs al zichtbaar.”

‘Ik laat mij niet afschrikken’

De paus benadrukte dat “deze trieste gebeurtenis mij zeker niet zal afschrikken van het hervormingsproject dat wij doorvoeren, samen met mijn adviseurs en met de steun van u allen. Ja, met de steun van de hele Kerk omdat de Kerk zichzelf vernieuwt met gebed en de dagelijkse heiligheid van iedere gedoopte.”
“Ik dank u daarvoor en vraag u te blijven bidden voor de paus en de Kerk, zonder verontrust te raken, en door te gaan met geloof en hoop.”


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21