fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus tot Afrikanen: ‘Ik kom om Jezus’ liefde te verkondigen’

KN Redactie 23 november 2015
image

“Ik kom als een bedienaar van het Evangelie, om de liefde van Jezus Christus te verkondigen en zijn boodschap van verzoening, vergeving en vrede”, zei de paus in de vandaag vrijgegeven Engelstalige boodschap aan Kenia en Oeganda.

‘Aanbidding van God’

“Mijn bezoek is bedoeld om de katholieke gemeenschap te bevestigen in haar aanbidding van God en haar getuigenis van het Evangelie, dat de waardigheid van iedere man en vrouw leert, en ons gebiedt onze harten te openen voor anderen, in het bijzonder de armen en behoeftigen.”

‘Wederzijds begrip en respect’

“Tegelijkertijd”, vervolgt Franciscus, “wil ik het alle mensen van Kenia en Oeganda ontmoeten, en iedereen een woord van bemoediging aan te bieden. We leven in een tijd waarin religieuze gelovigen, en mensen van goede wil overal, geroepen zijn wederzijds begrip en respect te voeden, en elkaar te steunen als leden van één menselijke familie.”

‘Bemoediging en hoop’

In zijn Franstalige boodschap voor de door conflicten verscheurde Centraal-Afrikaanse Republiek zei de paus dat hij komt “om jullie, in de naam van Jezus, de troost van bemoediging en hoop te brengen. Ik hoop met heel mijn hart dan mijn bezoek, op de een of andere manier, kan bijdragen aan het genezen van jullie wonden en het openen van een meer serene toekomst”.

Lees hier de complete teksten van de boodschappen van paus Franciscus (Engels en Frans). Lees hier de vooruitblik op de pausreis van KN-Romecorrespondente Marta Petrosillo.