fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus wijkt af van schema en ontmoet straatkinderen

KN Redactie 16 januari 2015
image

Vaticaans woordvoerder Federico Lombardi bevestigde dat de paus het opvangcentrum, dat wordt gerund door de ANAK-Tnk liefdadigheidsstichting, bezocht.

Liedjes, dans en knuffel
Hij bracht er bijna een half uur door met ongeveer 320 kinderen. Die vierden Franciscus’ bezoek met liedjes, dans, knuffels en een korte uitwisseling met de paus.

‘Roerend moment’
Volgens pater Lombardi was het “een erg roerend moment”. De kinderen hadden kleine cadeautjes voor de paus, waaronder een houten beeld van Maria, een foto van uitstelling van het Allerheiligste te midden van vuilnis voor aanbidding door een groep daklozen, en een door een kind gemaakt mozaïek van stukjes gekleurd papier.

Franse priester
Het centrum wordt gerund door een Franse priester en biedt onderdak onderdak aan twintig kinderen. Veel van de andere kinderen die de paus kwamen ontmoeten, worden in andere huizen door de stichting gesteund.

Brieven
ANAK-Tnk begon in september vorig jaar een campagne waarin om een bezoek van de paus werd gevraagd. De aartsbisschop van Manila, kardinaal Tagle, bracht begin oktober duizend brieven van kinderen en een video over de levens van straatkinderen naar Franciscus in Rome.

Zegen
Ter afsluiting van zijn bezoek zegende de paus de kinderen.

Nog tot maandag
De paus blijft nog tot maandag op de Filipijnen. Voordat hij naar Manila vloog, bezocht hij Sri Lanka.

Het filmpje waarmee ANAK-Tnk de paus uitnodigde: