fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Paus zal impuls geven aan verzoening’

KN Redactie 12 januari 2015
image

Dat zei kardinaal-aartsbisschop Malcolm Ranjith van Colombo aan de vooravond van het pausbezoek aan Sri Lanka in een interview met de missiepersdienst Fides. “Het huidige klimaat is erg positief en het pausbezoek zal een impuls zijn voor nationale verzoening na dertig jaar oorlog.” De paus bezoekt het eiland in de Indische Oceaan van 13 tot en met 15 januari.

Derde pausbezoek
“De aanwezigheid van de paus zelf is een zegen. Het is de derde keer dat een paus Sri Lanka bezoekt na Paulus VI en Johannes Paulus II. Het hele land zal hem verwelkomen en wacht met vreugde op hem.” Bovendien, aldus Ranjith, “heeft de paus ons heel graag de heiligverklaring van Joseph Vaz willen geven, de apostel die de Kerk van Sri Lanka nieuw leven heeft ingeblazen. Wij danken hem hartelijk.”

Oplossing nodig
De paus zal onder meer een bezoek brengen aan Madhu in Tamilgebied. “Daarmee geeft hij een sterke nadruk en impuls aan de verzoening van het land. Wij geloven dat het hoog tijd is dat er een overeenkomst komt, een politieke oplossing, vijf jaar na het einde van de burgeroorlog. Het huidige politieke klimaat, met de nieuwe president, is heel positief”, aldus de kardinaal.
Vorige week verloor de omstreden president Mahinda Rajapaksa na een nek-aan-nek race onverwacht de verkiezingen van Maithripala Sirisena. Die won de verkiezingen met name door de steun van de minderheden, onder wie de Tamils.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21