fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Paus zoekt evenwicht tussen belangen migranten en ontvangende staten’

KN Redactie 13 januari 2016
image

In het bijzonder het risico dat terroristen er garen bij spinnen. Dat heeft aartsbisschop Paul Gallagher gezegd die als secretaris voor de relaties met de staten een van de belangrijkste functionarissen voor buitenlandse zaken in het Vaticaan is. Hij gaf deze toelichting aan radio Vaticana in een terugblik op de Nieuwjaarstoespraak die de paus op 11 januari voor het corps diplomatique heeft gehouden.

Wetten en gebruiken

Niettemin is er ook de hoop dat politieke leiders op een zodanige manier met deze problemen omgaan dat de menselijke waarde en de behoeftes van migranten worden gerespecteerd. “We moeten oppassen dat niet angst onze harten binnenkomt”, aldus mgr. Gallagher. Hij voegde eraan toe dat terwijl rijke landen moeten zorgen voor wie in extreme nood verkeren, migranten ook de morele verplichting hebben om de wetten en gebruiken te eerbiedigen van de landen waarheen ze verhuizen. (KN/Catholic Culture)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21