fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Pauselijke onderscheiding voor rabbijn

KN Redactie 28 april 2015
image

Kardinaal Timothy Dolan van New York speldde hem maandag de onderscheiding op.

‘Vele goede werken’
De onderscheiding wordt toegekend aan katholieken en niet-katholieken die zich in regionaal of diocesaan verband bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt voor het geloof en/of de Kerk, met name voor het apostolaat (de verspreiding van het geloof).

Kardinaal Dolan prees de rabbijn voor de “vele goede werken die hij heeft gedaan” voor de vrijheid van godsdienst en vrede.

‘Keerpunt’
Volgens aartsbisschop Bernardito Auza, permanent vertegenwoordiger van de Heilige Stoel bij de Verenigde Naties in New York, heeft de paus deze onderscheiding aan de rabbijn toegekend voor zijn “onophoudelijke werk voor het bevorderen van vrede en wederzijds begrip” tussen mensen van verschillende religies. De rabbijn heeft onder meer een stichting opgezet, die zich sinds 1965 inzet voor het bevorderen van de interreligieuze dialoog.

Rabbi Schneier haalde in zijn toespraak onder meer de verklaring Nostra Aetate van het Tweede Vaticaans Concilie aan. Volgens de rabbijn is dit document “een keerpunt in de katholiek-joodse relaties”.

Vier pausen
Rabbijn Arthur Schneier heeft in zijn leven vier pausen ontmoet. In 2008 ontving hij paus Benedictus XVI in zijn synagoge in Manhattan. Vorig jaar ontmoette hij paus Franciscus in Jeruzalem bij de Klaagmuur en tijdens audiënties in het Vaticaan ontmoette hij de pausen Paulus VI en Johannes Paulus II.

{gallery}Rabbijn New York onderscheiding{/gallery}


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21