fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Pegida breidt zich uit naar Vlaanderen

KN Redactie 21 januari 2015
image

Pegida Vlaanderen wil maandag, 26 januari betogen in Antwerpen. Er is ook een tegendemonstratie aangekondigd door het linkse burgerinitiatief Hart Boven Hard. Pegida Vlaanderen meldt in een persbericht: “Volksbijeenkomst voor vrijheid en tegen islamisering, Conscienceplein, Antwerpen, 20.00 uur”.

Confrontatie
Hart Boven Hard organiseert daaraan voorafgaand een tegenbetoging vanaf 18.30 uur: ‘Vertrek om 18.30uur aan het Mechelseplein’. Zowel de politie als de beweging zelf willen iedere confrontatie met Pegida Vlaanderen vermijden.

Dreigingsniveau
Wim Van Rooy, woordvoerder van Pegida Vlaanderen, blijkt overigens zijn hand niet in het vuur te durven steken voor de betoging van maandag: “De manifestatie kan enkel doorgaan wanneer ons land het dreigingsniveau afzwakt. Als we op niveau 3 blijven, begrijpt Pegida dat het evenement op een andere datum zal moeten plaatsvinden.”

‘Kort lontje’
“We moeten kritische vragen durven stellen over de Islam”, aldus Van Rooy tegen De Standaard. “Die ideologie – soldatenreligie, zo u wil – heeft het gezond verstand van moslims uitgeschakeld. Daardoor zijn ze vaak erg fanatiek, hebben ze een kort lontje en belanden ze in de gevangenis. We moeten enkel nog onze hand uitreiken naar moslims die ze willen aannemen, en niet naar zij die onze hand afhakken.” (De Standaard)