fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Piusbroederschap bedankt paus voor ‘vaderlijke geste’

KN Redactie 2 september 2015
image

Mgr. Bernard Fellay, die aan het hoofd staat van de Pius X-broederschap, bedankt de paus in een verklaring voor die “vaderlijke geste”.

Hoop op volledige verzoening

De persdienst van het Vaticaan publiceerde gisteren de brief van paus Franciscus ter voorbereiding op het Heilig Jaar van Barmhartigheid. Daarin schreef de paus onder meer te hopen op een volledige verzoening met de schismatieke priesterbroederschap Pius X (FSSPX). Het Vaticaan hervatte in september vorig jaar de gesprekken met de broederschap om tot volledige eenheid te komen. Franciscus schrijft in de brief tevens dat wie in het Heilig Jaar bij een FSSPX-priester gaat biechten, “een geldige en wettige absolutie van hun zonden zullen verkrijgen”.

Erkentelijk voor besluit

Fellay laat weten dat de Pius X-broederschap via de pers heeft vernomen wat paus Franciscus heeft geschreven bij gelegenheid van het Heilig Jaar van Barmhartigheid, dat op 8 december begint. Hij is de paus erkentelijk dat “alle gelovigen die te biecht willen gaan bij de priesters van de Broederschap Pius X dat kunnen doen zonder dat iemand er enig bezwaar tegenin kan brengen”.

Jaar van bekering

“Bij gelegenheid van dit jaar van bekering – zo eindigt de verklaring – zullen de priesters van de Broederschap Pius X het op hun hart hebben om met een hernieuwde edelmoedigheid hun ambt in de biechtstoel uit te oefenen, in navolging van het voorbeeld van voortdurende toewijding dat de heilige pastoor van Ars aan alle priesters heeft gegeven.”

Lees hier de volledige Nederlandse vertaling van de brief van paus Franciscus ter voorbereiding op het Heilig Jaar.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21