fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Populariteit paus in VS neemt af

KN Redactie 23 juli 2015
image

Dat blijkt uit een enquête die het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup begin julie hield onder Amerikanen van 18 jaar en ouder in alle staten van de VS.

59% positief

Uit die enquête blijkt dat op dit moment 59% van de Amerikanen positief staat ten opzichte van de paus tegen 16% van de bevolking die hem negatief beoordeelt. 25% heeft geen mening.

Daling ten opzichte van 2014

In februari 2014 was 76% van de Amerikanen volgens onderzoek van Gallup positief over paus Franciscus. 9% dacht negatief over hem en 16% had geen mening.

April 2013

De cijfers van juli 2015 zijn vergelijkbaar met die in april 2013, een maand na de uitverkiezing van Jorge Mario Bergoglio tot paus. Toen was 58% van de Amerikanen positief over de nieuwe paus.

Pausbezoek VS

De verwachting is dat Franciscus’ populariteit na zijn komende pausbezoek aan Amerika weer zal toenemen. De populariteit van de vorige paus, Benedictus XVI, steeg ook na zijn bezoek aan de VS in 2008. Paus Franciscus is van 23 t/m 28 september in de VS, waar hij onder meer New York en Washington zal bezoeken en aanwezig zal zijn bij de Wereldgezinsdagen in Philadelphia.

Lees hier meer over de komende Wereldgezinsdagen in Philadelphia.