fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Priester verdedigt kardinaal Eijk tegen kritiek

KN Redactie 7 februari 2015
image

De kardinaal wijst slechts de weg naar de onvermijdelijke overgang “van volkskerk naar missiekerk”, zegt De Paepe in een omvangrijke opiniebijdrage, die te downloaden is op de website van Tubantia. “Ik heb het idee dat Wissink deze stap niet maakt”, zegt De Paepe doelend op de kritische brief van priester en hoogleraar Jozef Wissink, die eerder in dezelfde krant werd gepubliceerd. De Paepe is oud-student van Wissink.

‘Nooit zomaar’
Volgens Wissink is het plan van de kardinaal Het geloof in Christus vieren en verbreiden in het derde decennium van de 21e eeuw verwoestend voor het aartsbisdom Utrecht. De Paepe brengt hier tegenin: “Nergens worden kerken zomaar gesloten. In zo’n besluit en in de uitvoering ervan zijn veel mensen betrokken. Overal wordt het proces begeleid. En sluiting is nooit het einde, maar er wordt gezocht naar wat er kan, in de nieuwe parochiekerk, maar ook ter plaatse.”

‘Aan elkaar gegeven’
De Paepe, die momenteel in Rome studeert, pleit voor eenheid in de Kerk: “Ieder van ons heeft zijn sterke en zijn zwakke kanten. Dat is geen reden om elkaar af te wijzen. We zijn aan elkaar gegeven. God heeft het blijkbaar zo gewild.” De Paepe heeft zijn visie gedeeld met zowel Wissink als Eijk. De priester is van plan zijn opiniestuk binnen het gehele bisdom te verspreiden. (KN/Tubantia)