fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Priester is 100 – en nog niet klaar met vechten tegen duivel

KN Redactie 7 augustus 2015
image

In een interview dat gepubliceerd werd door de bisschop van Malaga, merk hij op: “‘Sint-Petrus zegt: ‘Wees nuchter en waakt, want de duivel gaat rond als een briesende leeuw en kijkt wie hij kan verslinden.’”

‘De duivel weerstaan’

“Ik moet nog altijd de duivel weerstaan, maar het is niet gemakkelijk. De duivel wil niet dat er heilige priesters zijn, en het is gevaarlijk dit niet serieus te nemen”, zegt Acevedo, gevraagd naar zijn voortgaande taak.

‘Zoek alleen God’

Hij woont in een huis in de parochie St.-Patrick, heeft naar eigen zeggen een normaal leven geleid en heeft geen “trucs” voor zo’n lang leven. Na het grootste deel van de afgelopen eeuw priester te zijn geweest, heeft hij wel advies voor seminaristen en jonge priesters: “Zoek alleen God.”

Maria

Hij benadrukt ook het belang van het gebed, dat “alles” voor hem is en “een permanente wachter” is. Acevedo heeft geprobeerd trouw te zijn in gebed en benadrukt het trouwe gebed dat Maria verricht voor haar kinderen.

‘Als zij Jezus zouden kennen, zouden ze zoeken’

Wie gebedstijd ziet als iets dat afleidt van andere activiteiten “weet niet wat het betekent christen te zijn”, aldus de honderdjarige. “Ze hebben misschien iets over Hem gehoord, maar zij kennen Jezus niet. Als zij Hem zouden kennen, zouden ze zoeken.”