fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Quotes uit de nieuwe encycliek X: geloof, rede, ecologie

KN Redactie 22 juni 2015
image

Wetenschap en religie
“Ik ben me er terdege van bewust dat er in de gebieden van politiek en filosofie mensen zijn die het idee van een Schepper stevig afwijzen, of het irrelevant vinden (…). Niettemin kunnen wetenschap en religie, met hun onderscheiden benaderingen van het begrijpen van de werkelijkheid, in een intense dialoog treden met elkaar, die voor beide vruchtbaar is.” (No. 62)

Sociale leer van de Kerk
“De katholieke Kerk staat open voor dialoog met het filosofisch denken; dit heeft haar in staat gesteld verschillende syntheses te maken tussen geloof en rede. De ontwikkeling van de sociale leer van de Kerk vertegenwoordigt zo’n synthese met betrekking tot sociale zaken; deze leer is geroepen verrijkt te worden door nieuwe uitdagingen op te nemen.” (No. 63)

Ecologisch engagement
“Het is goed voor de mensheid en de wereld als geheel als wij gelovigen de ecologisch engagement dat uit onze overtuigingen voortkomt, beter erkennen.” (No. 64)

Lees hier meer quotes uit Laudato si’ in het Nederlands en de hele encycliek (in het Engels).


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21