fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Rabbijnen, kardinalen en bisschoppen bijeen in Israël

KN Redactie 8 mei 2015
image

De bijeenkomst was georganiseerd door de Neocatechumenale Weg ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de Nostra Aetate-verklaring. Tegelijk werd herdacht dat het zeventig jaar geleden is dat door de bevrijding een einde kwam aan de Shoah.

Kardinalen
De bijeenkomst vond plaats in het Domus Galileae, aan het meer van Tiberias. Zeven kardinalen, twintig bisschoppen en 120 rabbijnen uit de hele wereld namen eraan deel. Ook waren enkele prominenten op academisch en cultureel gebied van beide religies aanwezig. Aan kardinalen waren George Pell, Stanislaw Rylko, Telesphore Placidus Toppo, Christoph Schönborn, Josef Cordes, Andrew Yeom Soo-jung, en Paolo Romeo aanwezig.

Symfonie
Het ging om een initiatief zonder precedent, dat aangemoedigd werd door de Heilige Stoel. Paus Franciscus liet de bijeenkomst weten de gebeurtenis te zien als een gelegenheid om de broederlijkheid tussen de twee godsdiensten te verstevigen. Een van de belangrijkste momenten werd gevormd door de uitvoering van de Symfonie Het lijden van de Onschuldigen, uitgevoerd door een koor en orkest van de Neocatechumenale Weg, als teken van liefde en verzoening met het Joodse volk. (KN)