fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Regering Obama meest antichristelijke in geschiedenis VS’

KN Redactie 23 september 2015
image

Dat heeft de republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee gezegd, meldt LifeSiteNews.

Aanleiding is de uitnodiging van het Witte Huis aan transgenderactivisten, een homobisschop en voorstanders van abortus en euthanasie uit te nodigen voor een ontmoeting met paus Franciscus. Volgens Huckabee een “totaal gebrek aan klasse” en “een nieuw dieptepunt voor een regering die als de meest antichristelijke de Amerikaanse geschiedenis in zal gaan”.

Bezwaren Vaticaan

Op de lijst van gasten die de paus woensdag bij zijn bezoek aan het Witte Huis mogen begroeten staan onder anderen zuster Simone Campbell, directeur van een ‘katholieke’ organisatie die abortus en euthanasie goedkeurt en de eerste openlijk homoseksuele episcopaals bisschop Gene Robinson.
Daarnaast staan ook verschillend LGBT-activisten op de lijst. Volgens de Wall Street Journal heeft het Vaticaan herhaaldelijk bezwaar gemaakt tegen de samenstelling van de lijst.

Belediging

Huckabee noemt de “gepolitiseerde” gastenlijst een “belediging voor miljoenen katholieken”. “Waarom gaat [de president] extreem ver in het accommoderen van moslimterroristen maar toont hij niets dan minachting voor christenen?”

Diversiteit

In een reactie liet het Witte Huis weten dat er tevoren “geen theologische test” waar de genodigden voor de ontmoeting met de paus aan moesten voldoen. De woordvoerder verwierp het verwijt dat de regering Obama “antichristelijk” zou zijn. De kritiek op de gastenlijst noemde hij voorbarig “omdat er nog 15.000 andere mensen zijn”. “De diversiteit van de grote menigte weerspiegelt de diversiteit van de inwoners van dit land die geraakt worden door de leer en het handelen van deze paus.”