fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Respectvol beroep’ op paus Franciscus: verdedig het gezin

KN Redactie 17 februari 2015
image

Met die woorden richten bezorgde katholieken zich tot de H. Vader. Zij willen dat paus Franciscus, in tegenstelling tot de afgelopen synode, op de komende Gezinssynode van oktober helderheid schept over de onveranderlijkheid van de leer van de Kerk inzake huwelijk en gezin. Er is nu ook een Nederlandse website voor de petitie geopend.

Gender-theorie
“Onze zorgen komen voort uit het gadeslaan van een decennialange seksuele revolutie, die verspreid wordt door een monsterverbond van machtige organisaties, politieke machten en massamedia die hardnekkig het idee van het gezin als de basiseenheid van de samenleving ondermijnen. Sinds de zogenaamde Sorbonne-Revolutie van mei ’68 wordt ons langzaam en systematisch een moraliteit opgelegd die tegengesteld is aan de goddelijke en de natuurlijke wet. Hierdoor is bijvoorbeeld het onderwijzen van de afschuwelijke ‘gendertheorie’ aan jonge kinderen in vele landen mogelijk geworden”, aldus de petitie, die hier ondertekend kan worden.

In het spoor van kardinaal Burke spraken eerder mgr. Athanasius Schneider en andere prelaten hun zorg uit over de ontwikkelingen.