fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Rog: ‘CDA hecht zeer aan thuisonderwijs’; gaat niet in op kwestie Rotterdam

KN Redactie 13 maart 2015
image

Dat laat de onderwijswoordvoerder van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, Michel Rog, desgevraagd weten aan Katholiek Nieuwsblad.

Rotterdam
Op de vraag of dat betekent dat de Rotterdamse CDA-onderwijswethouder Hugo de Jonge met zijn voornemen om thuisonderwijs af te schaffen, voor de troepen uitloopt, wil Rog ondanks herhaaldelijk aandringen echter niet ingaan.

‘Een oplossing’
“Naast het richtingsbezwaar dat ouders kunnen aanvoeren is thuisonderwijs voor sommige kinderen ook een oplossing die beter aansluit bij hun leerbehoefte”, aldus Rog in een schriftelijke reactie.

‘Vorm van inspectietoezicht’
Het CDA wil wel dat er “een vorm van inspectietoezicht” voor het thuisonderwijs komt, omdat de partij, aldus Rog, er aan “hecht dat kinderen met een ontheffing van de leerplicht wel daadwerkelijk thuisonderwijs genieten”.

Plannen
De Kamer heeft Dekker gevraagd om met plannen voor een dergelijk toezicht te komen. “Wij wachten zijn voorstellen af”, aldus Rog.

‘Eigen mening boven de Grondwet’
In gesprek met KN zei Rog in oktober vorig jaar
over Dekkers voornemen thuisonderwijs af te schaffen onder meer: “De staatssecretaris doet het voorkomen alsof alleen exotische, vreemde types thuisonderwijs geven. Hij stelt zijn eigen mening daarover boven de Grondwet.”