fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Romeinse functie voor ex-bisschop Limburg

KN Redactie 9 februari 2015
image

Dat meldt het Duitse katholieke persbureau KNA op gezag van “betrouwbare bronnen in het Vaticaan”.

Pauselijke Raad
Tebartz-van Elst werd in december 2014 benoemd tot delegaat van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie. Zijn benoemingsbrief werd ondertekend door kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin en overgebracht door de nuntius in Duitsland, aartsbisschop Nicola Eterovic.

Catechese
Mgr. Tebartz-van Elst is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de catechese en hield in die hoedanigheid eind januari al een referaat. Benoemingen tot delegaat worden in het Vaticaan in de regel niet individueel naar buiten gebracht.

Gespeculeerd
Er werd al langer gespeculeerd over de nieuwe rol die de bisschop zou krijgen nadat hij in Limburg opstapte vanwege zijn aandeel in het uit de hand gelopen bouwproject van het bisdom. In september 2014 nam hij zijn intrek in een woning in Regensburg.

Pastoraal theoloog
Met de nieuwe functie lost de paus een toezegging in die de bisschop was gedaan voordat hij aftrad. Het Vaticaan had toen laten weten dat hij elders aan de slag zou kunnen. Tebartz-van Elst is van huis uit pastoraal theoloog en nu dus terug op zijn oude vakgebied.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21