fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Romeinse moslims nodigen paus uit Grote Moskee Rome te bezoeken

KN Redactie 20 januari 2016
image

Voorafgaand aan de algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein ontving de paus vandaag een delegatie van vijf moslims, die hem de officiële uitnodiging overbrachten. Een woordvoerder van het Vaticaan liet weten dat er nog geen concrete plannen voor een dergelijk bezoek zijn. De verdere stappen worden onderzocht.

Holocaust herdacht

De speculatie dat het bezoek op 27 januari plaats zal vinden, is aan het einde van de ochtend ontkend door pater Lombardi. Hij onderstreepte onder meer dat dat juist de dag is dat de Holocaust herdacht wordt en dat het verder in het algemeen “overdreven overhaast” zou zijn voor een uitnodiging die de paus nu “in overweging zal nemen”.

Komende dinsdag, 26 januari, ontvangt de paus in het Vaticaan eerst nog de president van Iran, Hassan Rohani.

Paus Franciscus twee keer in moskee

Tot dusver heeft paus Franciscus twee keer een moskee bezocht. In 2014 was hij in Istanboel in de Blauwe Moskee, in 2015 in de hoofdmoskee van Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Grootste moskee van Europa

De Grote Moskee in Rome geldt als de grootste van Europa en biedt plaats aan meer dan tienduizend mensen. Als Franciscus er daadwerkelijk naartoe gaat, zou hij de eerste paus zijn die het gebouw betreedt.