fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

SGP stelt subsidies aan Planned Parenthood aan de kaak

KN Redactie 16 december 2015
image

Volgens Van der Staaij worden jaarlijks vanuit de begroting van Buitenlandse Zaken “vele miljoenen euro’s” gegeven aan pro-abortusorganisaties zoals IPP.

Dat zei de SGP-fractievoorzitter afgelopen weekend bij de Mars voor het Leven in Den Haag.

Subsidies intrekken

De SGP-fractievoorzitter wil van de regering de zekerheid dat Nederlandse en Europese subsidies niet gebruikt worden voor activiteiten die een relatie hebben met commerciële handel in organen van geaborteerde kinderen of het wijzigen van de abortusmethode om organen zo intact mogelijk te oogsten. Als dat wel zo is, dan wil hij dat de subsidies ingetrokken worden, meldt de christelijke website cvandaag.

Nederlandse abortusklinieken

“Wat ik niet begrijp, is dat we in Den Haag alles op alles moeten zetten om hulpverlening aan ongewenst zwangere vrouwen vergoed te krijgen, terwijl pro-abortusorganisaties zoals Planned Parenthood, die handel drijven in levers, harten, ogen en hersenen van geaborteerde kinderen, jaarlijks moeiteloos vele miljoenen euro’s binnenslepen uit de begroting van Buitenlandse Zaken”, aldus Van der Staaij.

Ook wil de SGP-fractievoorzitter van de regering weten of het uitgesloten is dat de praktijken zoals Planned Parenthood die in Amerika uitvoert, ook in Nederlandse abortusklinieken, ziekenhuizen en universitaire medische centra plaatsvinden. 

Reproductieve gezondheidszorg

IPP is een wereldwijde organisatie die in meer dan 180 landen zogenaamde reproductieve gezondheidszorg en hulp bij gezinsplanning aanbiedt.

‘Recht op prettige seks’

Nederland ondersteunt onder meer IPP vanuit het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, dat gefinancierd wordt vanuit de begroting van Buitenlandse Zaken. 

Volgens het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking houden “seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR)” in “dat iedereen recht heeft op prettige en veilige seks.”

“Het betekent ook dat mensen zelf moeten kunnen bepalen of en wanneer ze kinderen willen krijgen. In veel ontwikkelingslanden is dit niet vanzelfsprekend. Daarom zet Nederland zich in voor SRGR”, aldus het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking.

Handel in organen

De Amerikaanse tak van Plannend Parenthood, die in 2011 330.000 abortussen uitvoerde, kwam dit jaar onder vuur te liggen wegens de handel in organen van geaborteerde baby’s.