fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Syrië: ontvoerde franciscaan weer vrij

KN Redactie 11 juli 2015
image

De franciscanen in het Heilig Land meldden vrijdagavond in Jeruzalem dat bemiddeling door de politie klaarblijkelijk heeft geleid tot de vrijlating van de 41-jarige pater.

Gevangen genomen

Aziz, pastoor in Jacoubieh, werd afgelopen zaterdag ten zuidwesten van Aleppo door strijders van een onbekende gewapende groep gevangen genomen en naar een ontmoeting met de plaatselijke emir gebracht. Daarna werd niets meer van de pater vernomen.

Jabhat al-Nusra ontkende

Volgens de franciscanen werd aanvankelijk Jabhat al-Nusra van de ontvoering verdacht. Die dicht bij al-Qaeda staande groep ontkende echter betrokkenheid.

Vrijwillig laten overplaatsen naar Syrië

De in Mosoel geboren Aziz had zich na posten in Egypte en Jordanië vrijwillig laten overplaatsen naar Syrië, eerst naar Lattakieh en vervolgens naar Jacoubieh. De regio rond de rivier Orontos geldt als bijzonder gevaarlijk sinds die onder controle van Jabhat al-Nusra valt.

Priester gedood

In juni werd ook in de provincie Idlib een katholieke priester gedood bij een overval op een franciscanenklooster. Het klooster werd geplunderd. Een pater en de eveneens daar wonende zusters bleven ongedeerd.