fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Syrië: vrees voor ontvoering verdwenen Franciscaan

KN Redactie 9 juli 2015
image

De 41-jarige Franciscaan verdween zaterdag, nadat Islamitische militanten hem hadden meegenomen voor een gesprek met de lokale emir. Sindsdien is niets meer van hem vernomen.

Vrees voor ontvoering

De overste van de Franciscanen in het Heilig Land, Pierbattista Pizzaballa, heeft alarm geslagen over de vermissing van Azziz. De Franciscaan vreest dat zijn medebroeder is ontvoerd door de islamitische militanten.

Afkomstig uit Irak

Dhiya Azziz is oorspronkelijk afkomstig uit Irak, maar werkt als pastoor in Yacubiyeh, gelegen in het noorden van Syrië vlakbij de grens met Turkije. Sinds een aantal maanden is dat gebied onder controle van de Islamitische militanten van Jabhat al Nusra.

Militanten

“Afgelopen zaterdag zijn enkele militanten van een onbekende brigade, wellicht herleidbaar tot Jabhat al Nusra, gekomen om hem mee te nemen voor een kort gesprek met de plaatselijke emir”, schrijft Pizzaballa. “Sindsdien loopt ieder spoor dood en we slagen er niet in om te achterhalen waar hij zich bevindt”.

Gebed

De overste van de Franciscanen in het Heilig Land laat verder weten dat de Franciscanen er alles aan doen om hem terug te vinden en vragen om ieders gebed voor hun medebroeder.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21