fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Syrische aartsbisschop: ‘Syrische christenen voelen zich in de steek gelaten door het Westen’

KN Redactie 12 februari 2015
image

Dat heeft de Armeens-katholieke aartsbisschop van Aleppo, Boutros Marayati, vorige week tijdens zijn bezoek aan Rome tegen het Italiaanse persbureau ANSA gezegd.

Net zoals op andere plekken in Syrië, woedt er in en rondom Aleppo ook nog steeds een strijd tussen verschillende groeperingen, waaronder de terreurgroep Islamitische Staat.

Volgens de aartsbisschop hebben de christenen die nog in Aleppo wonen een groot tekort aan water, warmte, elektriciteit, brandstof en medische zorg.

Tweederde van de Armeens-katholieken in Aleppo is de stad ontvlucht en degenen die overblijven zijn pessimistisch over de toekomst, vertelde de aartsbisschop.

Volgens Marayati zorgt de situatie in de grootste stad van Syrië ervoor dat de inwoners van Aleppo sterk samenwerken met elkaar en dat onder meer daardoor de hoop levend blijft bij de bevolking.

“Alles wat er gedaan wordt, gebeurt tussen orthodoxen, katholieken, protestanten en gematigde moslims. Alles wat er nu gebeurt is een oecumenische en interreligieuze samenwerking”, aldus de aartsbisschop.