fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Telefoontje van kardinaal speelt rol in fraude-onderzoek

KN Redactie 19 juni 2015
image

Dat meldt persbureau ANSA op basis van eigen bronnen. De informatie is volgens ANSA afkomstig uit een telefoontje dat afgetapt werd in het kader van een onderzoek naar een mogelijk frauduleus faillissement van een andere zorgonderneming, Divvina Providenza. Naar de kardinaal zelf wordt volgens de bronnen overigens geen onderzoek gedaan.

Publieke middelen
Bij de dertig miljoen euro voor het ziekenhuis, dat op grondgebied van de Heilige Stoel ligt, gaat het volgens ANSA om publieke middelen. De kardinaal zou in het telefoontje zeggen dat het gebruikt zou moeten worden voor de aankoop van IDI.

Ontkenning
Bambino Gesù ontkent dat het ook maar iets te maken heeft met het onderzoek naar het faillissement van Divvina Providenza. Het ziekenhuis “ontkent categorisch dat middelen uit zijn eigen budget of uit publieke financiering ooit gebruikt zijn in de aankoop van het IDI ziekenhuis”, zei directrice Mariella Enoc.

‘Zelfs niet één euro’
“Zelfs niet één euro (van het geld van het ziekenhuis) is weggenomen van klinische, onderzoeks- of organisatorische activiteiten met betrekking tot het ziekenhuis en zijn patiënten”, aldus Enoc.

Kardinaal Versaldi was tot 31 maart van dit jaar hoofd van de Prefectuur voor de Economische Zaken van de Heilige Stoel, waar hij was benoemd door paus Benedictus XVI. Paus Franciscus benoemde hem op die datum tot prefect van de Congregatie voor de Katholieke Opvoeding.